Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 15:48

Κορονοϊός: Κλειστά μπαρ, εστιατόρια και στην Αττική από τις 12 το βράδυ - Όλα τα νέα μέτρα

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Κλειστά μπαρ, εστιατόρια και στην Αττική από τις 12 το βράδυ - Όλα τα νέα μέτρα

Σειρά νέων μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ των οποίων πλαφόν στις συγκεντρώσεις πολιτών και η μείωση του ορίου των ατόμων (από 100 σε 50) σε επιβαρυμένες περιοχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους που βρίσκονται σε νησιά και επιστρέφουν από διακοπές και επανέλαβε πως δεν είναι άτρωτοι. 

Στις επιβαρυμένες περιοχές ανακοινώνεται πως έως τις 24 Αυγούστου εφαρμόζεται η μείωση του ορίου των ατόμων (από 100 σε 50) που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε υπαίθριους χώρους και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Απαγόρευση της λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7:00 το πρωί και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εφαρμόζονται μέτρα τύπου Πόρου από αύριο και στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου, από αύριο το πρωί.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλούς συγχρωτισμού, στρατόπεδα και ΚΥΤ.
  • Τα μέλη των ομάδων υψηλού κινδύνου θα εργάζονται με τηλεργασία, τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα.
  • Υποχρέωση υποβολής σε τεστ για τον κορονοϊό εργαζομένων σε γηροκομεία και άλλες δομές φροντίδας που επιστρέφουν από διακοπές.

Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τονίστηκε και η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και για ανοιχτούς χώρους με υψηλό συγχρωτισμό, καθώς επίσης και ισχυρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, να φορούν μάσκα παντού και να είναι σε απόσταση από άλλα άτομα.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=N4rQsmhDfAM}

Αναλυτικά τα 7 νέα μέτρα: 

  1. Ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις
  2. Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί
  3. Σε Πάρο κι Αντίπαρο πιο ισχυρά μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α' βαθμού και μάσκες παντού.
  4. Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο - Το κλείσιμο καταστημάτων πάει μεσάνυχτα αντί για 11.
  5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα
  6. Οσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο
  7. Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου


NEWSLETTER