Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 22:10

Σχολεία: "Σπαζοκεφαλιά" η ημερομηνία έναρξης

Γράφτηκε από την

Την Δευτέρα η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, την Τρίτη η ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων. Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις. Ποιες οι ανησυχίες των ειδικών.

Δύσκολη εξίσωση παραμένει η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς. Οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν την Δευτέρα στην συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Μερίδα ειδικών εισηγείται να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, υπό το φόβο να χρειαστεί να κλείσουν ξανά, σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή παραμένει ερωτηματικό ακόμη αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7/9 ή στις 14/9.

Ανησυχία εκφράζει και ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος τονίζει ότι "δεν είναι η λύση να ανοίγουμε και να κλείνουμε τα σχολεία".
"Γνωρίζουμε πως ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, δεν πρόκειται να φύγει ο ιός. Και θα κάνει "κύματα". Δεν είναι η λύση να ανοίγουμε και να κλείνουμε σχολεία. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο αν γίνει κάποιο καταστροφικό γεγονός όσον αφορά τα κρούσματα, μπορεί να συζητηθεί κι αυτό το θέμα..", τόνισε ο καθηγητής.

Την ίδια στιγμή οδηγίες για τα μέτρα και τις αποστάσεις λαμβάνει η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς οι καθηγητές πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, καθώς και η διακοπή των σχολικών εκδρομών και των μαθητικών συνεδρίων.

Πηγή: news247.gr