Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 09:50

Καλαμάτα: Βιντεοκλάμπ στην εποχή του κορονοϊού - Η ευκαιρία που πήγε χαμένη

Γράφτηκε από τον

Μπορεί η τεχνολογία με το πέρασμα των χρόνων να επισκιάζει παραδοσιακούς χώρους και συνήθειες ψυχαγωγίας, ωστόσο ακόμα σε καιρούς κρίσης, υπάρχουν εκείνοι οι επιχειρηματίες που αρνούνται να "κατεβάσουν ρολά", προσπαθώντας να κρατήσουν "όρθια" τα καταστήματα τους.

Ένας τέτοιος κλάδος είναι τα βιντεοκλάμπ, τα οποία παρότι για τις πιο νεαρές ηλικίες θεωρούνται ξεπερασμένα λόγω downloading, online streaming, netflix και συνδρομητικών καναλιών, εν τούτοις για αρκετούς ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων για ένα βασικό πλεονέκτημα, την προσωπική επαφή που εξαϋλώνεται καθημερινά μέσα από μια οθόνη.

Έχοντας απομείνει εσχάτως δύο στην Καλαμάτα οι άλλοτε κερδοφόρες επιχειρήσεις δέχτηκαν -και αυτές- το περασμένο διάστημα το πλήγμα του λοκ-ντάουν όπως και της παρατεταμένης καθίζησης των κινηματογραφικών παραγωγών λόγω της πανδημίας.

Μολονότι πάντως η Κυβέρνηση εστίασε στην καμπάνια "Μένουμε σπίτι" και κάποιοι κλάδοι παρέμειναν ανοιχτοί, θα μπορούσαν τα βιντεοκλάμπ να συμπεριληφθούν ανάμεσα τους, και για να "ανασάνουν" απ' την οικονομική ασφυξία που τα ταλανίζει αλλά και για να είχε ένα δέλεαρ ο κόσμος να κάτσει με ευκολία σπίτι του, περνώντας παράλληλα ευχάριστα την ώρα του με μια ταινία.

"Έπρεπε να είναι ανοιχτά τα βιντεοκλάμπ. Δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο τα έκλεισαν, απ' τη στιγμή που δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει συνωστισμός στον χώρο" επισήμανε στην "Ε" ο Κώστας Καρακασιλιώτης, ένας εκ των ιδιοκτητών του βίντεο κλαμπ "Movies" στην οδό Φαρών.

"Το πενταήμερο που μας άφησαν ανοιχτά σε σχέση με τα μπαρ και τις καφετέριες, η αύξηση στον τζίρο μας ήταν μεγάλη. Όταν όμως αποφάσισαν να κλείσουν και εμάς, έστρεψαν αναπόφευκτα τον κόσμο στο netflix και στο παράνομο κατέβασμα ταινιών, κάνοντας μας σοβαρή ζημιά" τόνισε ο κ. Καρακασιλιώτης, επισημαίνοντας πως βλέπει πλέον για τον χειμώνα τα πράγματα σχετικά αισιόδοξα, αρκεί να μην επέμβει πάλι το κράτος στον κλάδο του. "Αν μας είχαν σε υπόληψη ως επάγγελμα θα είχαμε τουλάχιστον κυρώσεις στο θέμα της πειρατείας, όμως απ' τη στιγμή που δεν έχει λυθεί αυτό πως να περιμένουμε να ξεχωρίσει το επάγγελμα μας ως κομμάτι του πολιτισμού;" υπογράμμισε.