Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 14:58

Σχολεία: Κλειστά τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη λόγω κορονοϊού και προσφυγικού

Γράφτηκε από την
Σχολεία: Κλειστά τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη λόγω κορονοϊού και προσφυγικού

Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας.

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τα σχολεία δεν θα ανοίξουν λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης. Κλειστό παραμένει λόγω δύο κρουσμάτων κορονοϊού, που εντοπίστηκαν, το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, το οποίο δεν πρόκειται να ανοίξει, ενώ έχει ήδη απολυμανθεί.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER