Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 17:08

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι 51 συλληφθέντες αντιφασίστες

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι 51 συλληφθέντες αντιφασίστες

Οι 51 συνελλήφθησαν κατά τη διάρκεια πορεία για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες των 51 συλληφθέντων για την επεισοδιακή πορεία, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στη Θεσσαλονίκη, η οποία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα 38 εκ των κατηγορουμένων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις απολογίες των υπολοίπων 13.

Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Η κακουργηματική πράξη αφορά τη φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με τις πράξεις της απλής σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης οπλοφορίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.Όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, συνέβησαν στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Διαδηλωτές φέρονται να έγραψαν συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου και του Βασιλικού Θεάτρου και όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους ελέγξουν, προκλήθηκε ένταση και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στους 51 κρατούμενους.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER