Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 18:29

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα για την Αττική - Τέλος οι συναυλίες, 20 άτομα σε γάμους και κηδείες, τηλεργασία κατά 40%

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα για την Αττική - Τέλος οι συναυλίες, 20 άτομα σε γάμους και κηδείες, τηλεργασία κατά 40%

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην Αττική ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σταματούν οι συναυλίες. Ανώτατο όριο 9 άτομα για συναθροίσεις. Τι θα ισχύει με την προσέλευση στην εργασία.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν:

Ανώτατο όριο 9 άτομα για συναθροίσης σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, με εξαίρεση χώρους που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων
Αναστέλλονται συναυλίες ανοικτούς και κλειστούς χώρους
Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους
Ανώτατο όριο 20 ατόμων σε γάμους βαφτίσεις και κηδείες
Μεταφορά ασυμπτωματικών κρουσμάτων από ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία καραντίνας
Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα
Μετακινήσεις σε 3 κύματα για προσέλευση εργαζομένων στο Δημόσιο, στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί
Ευελιξία για την αποχώρηση και προσέλευση των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό Τομέα σε 4 κύματα
Σαρρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους για την εφαρμογή των μέτρων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
Έλεγχοι από ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη λειτουργία για τη χρήση μάσκας
Επίσης συστήνεται σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους το προσεχές 14ημερο στις απολύτως απαραίτητες.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού κινδύνου, με αυξητική τάση. Όπως είπε ο υφυπουργός η τάση αυτή θα ενταθεί εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα συνολικά ενεργά κρούσματα στην Επικράτεια είναι 4.084, εκ των οποίων τα 2.100 εντοπίζονται στην Αττική, ενω από αυτά τα 966 στον Δήμο Αθηναίων.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER