Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 16:32

Ιανός: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη

Γράφτηκε από την
Ιανός: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη

Κλειστές θα μείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη (21 & 22/9) όλες οι σχολικές μονάδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

Στην ανακοίνωση της επικαλείται την «ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά και ζημιών που έχουν παρατηρηθεί σε πλήθος σχολικών μονάδων».

«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο δύο συμπολιτών μας καθώς και σε άλλους δύο που αγνοούνται.

Ακόμη ανέφερε ότι το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την Κρήτη ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερε συμπεράσματα ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας, της Λακωνίας και των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. «Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες», υπογράμμισε ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στη δίνη του κυκλώνα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη ο «Ιανός» δεν πρόκειται να επηρεάσει την Αττική. Ωστόσο θα επηρεαστεί η Ανατολική και η Νότια Πελοπόννησος και η Κρήτη. Αύριο Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

«Σφοδρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο που προς το βράδυ και αύριο μέχρι και το βράδυ θα επηρεάσουν πρώτα τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και στη συνέχεια τα κεντρικά και κυρίως τα νότια παράλια με ιδιαίτερα υψηλό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε όλες τις παραπάνω προαναφερθείσες περιοχές» τονίζει με αναρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και συνεχίζει:

Λάβετε μέτρα προστασίας και συνεχίζετε να μένετε ενημερωμένοι μέχρι και την ολοκλήρωση του φαινομένου. Στο επισυναπτόμενο βίντεο αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος όγκος νερού ανά τρίωρο σε χιλιοστά από τα προγνωστικά μας συστήματα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει από την πραγματικότητα είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω», έγραψε στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER