Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 13:25

Απεργία στον Πειραιά - Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι αύριο Πέμπτη

Γράφτηκε από την
Απεργία στον Πειραιά - Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι αύριο Πέμπτη

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πέντε ναυτεργατικά σωματεία.

Η απεργία αφορά τους ναυτεργάτες των πλοίων που βρίσκονται σε όλη τη γεωγραφική έκταση και περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν τα σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού.

Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης όσα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά δεν αναμένεται να αποπλεύσουν ενώ πολλές εταιρείες προχώρησαν ήδη για αύριο με ανακοινώσεις τους σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο από το λιμάνι του Πειραιά καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τουριστικά πρακτορεία.

Στο λιμάνι του Πειραιά τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προαναγγείλει περιφρούρηση της απεργίας ενώ η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναμένεται να πραγματοποιήσει συγκέντρωση απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Τα πέντε ναυτεργατικά σωματεία αντιδρούν μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας στη Βουλή, με την οποία επιτρέπεται στα εμπορικά πλοία άνω των 3.000 Κόρων Ολικής Χωρητικότητας (ΚΟΧ), με ελληνική σημαία, η υπογραφή διεθνών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για κατώτερα πληρώματα, καθώς και για τις ειδικότητες του ανθυποπλοιάρχου και του γ' μηχανικού.

Επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέτουν θέμα ανεργίας των ναυτικών, που, όπως υποστηρίζουν, θα προκληθεί με την αποδρομολόγηση πλοίων μετά το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ζητούν ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2020 και επίλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους θεμάτων.


NEWSLETTER