Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 20:32

Κέρκυρα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και κλειστά σχολεία

Γράφτηκε από την

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις να παρέμβει, ενώ έπεσαν δέντρα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Κέρκυρα και σε πολλά σημεία σημειώνονται σφοδρές καταιγίδες. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού δέχθηκε από το πρωί της Τετάρτης αρκετές κλήσεις για να παρέμβει κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ επέμβαση της υπηρεσίας χρειάστηκε και στη Λάκκα των Παξών.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας αποφάσισε το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην Κασσιώπη, να παραμείνει κλειστό την Πέμπτη, ενώ τα μαθήματα σταμάτησαν την Τετάρτη νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα στο εν λόγω γυμνάσιο, για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Από την έντονη κακοκαιρία σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, ενώ από πτώση δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ, στην περιοχή Βίγγλα Σινιών, διακόπηκε για αρκετή ώρα και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στην Κέρκυρα και στους Παξούς, ενώ αναμένεται να συνοδεύονται, πρόσκαιρα, από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πηγή: ethnos.gr