Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 13:00

Εξιχνιάστηκε ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Διακοπτό με λεία 21.000 ευρώ

Γράφτηκε από την
Εξιχνιάστηκε ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Διακοπτό με λεία 21.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών η ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Διακοπτό που έγινε τον περασμένο Απρίλιο με λεία 21.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Κιάτο και την Κρήνη Κορινθίας δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 33 ετών και δύο γυναίκες, 30 και 39 ετών σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμό, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Αιγίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκλεψαν αρχικά αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο Διακοπτό και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην ίδια περιοχή.

Αμέσως μετά διέρρηξαν την πόρτα εισόδου του υποκαταστήματος, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, το χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 21.000 ευρώ και γραμματόσημα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Μετά τη διάρρηξη οι συλληφθέντες πήγαν σε παράδρομο του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Κορίνθου, στην περιοχή Ζαχλωρίτικα, έκαψαν το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει και έκρυψαν το χρηματοκιβώτιο σε αγρόκτημα με δέντρα.

Αρχικά προσήγαγαν τους δύο άνδρες και τις δύο γυναίκες και λίγη ώρα μετά την έκδοση ενταλμάτων από τον ανακριτή Αιγίου οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην κατοχή αλλά και στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν δέκα κινητά τηλέφωνα, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα αυτοκίνητο, καθώς και επτά κουλούρες καλωδίων χαλκού, για τις οποίες ερευνάται η νομιμότητα κατοχής.


NEWSLETTER