Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 09:11

Σύψας: Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική - Κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως σε θανάτους

Γράφτηκε από την
Σύψας: Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική - Κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως σε θανάτους

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Αττική με τη διασπορά του κορονοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, Νίκο Σύψα.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είμαστε κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως όσον άφορα τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά.

«Τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός από τα 800 τεστ που έχουμε το Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά, παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν» είπε.

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα, είναι χρήσιμα όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα δεν υπάρχει εισήγηση για γενικό lockdown.

«Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται δεκτές στο συντριπτικό τους ποσοστό. Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας στους 65αρηδες. Αν γίνει lockdown θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη… Δεν θέλω να μιλώ για lockdown για να μην προκαλείται πανικός στην κοινωνία» είπε.


NEWSLETTER