Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 14:00

Συγκλονιστικές εικόνες από την καμένη γη πάνω από το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συγκλονιστικές εικόνες από την καμένη γη πάνω από το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (Βίντεο)

Κρανίου τόπο θυμίζει η περιοχή πάνω από τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στη διασταύρωση της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη πάνω από 1.500 στρέμματα, όπως μετέδωσε το imerazante.gr.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τελικά κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά το πρωί της Δευτέρας, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν με το πρώτο φως της ημέρας δυο ελικόπτερα, δυο πετζετέλ και ένα καναντέρ. Δυστυχώς, όλο το βράδυ συνέχισε το καταστροφικό της έργο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες στρέμματα να γίνουν στάχτη.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης παρέμειναν στο νησί μας μέχρι και χθες το μεσημέρι για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου περιστατικού που τον έκαναν να έρθει στο νησί. Είπε πως επρόκειτο για μία δύσκολη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, χωρίς δρόμους πρόσβασης, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι στο νησί. Οι συνθήκες δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία ωστόσο διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.

Δείτε το βίντεο του ionian channel:


NEWSLETTER