Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 15:37

Ενταση στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Γράφτηκε από την
Ενταση στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας μαθητικό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί.

Ένταση προκλήθηκε όταν μια μικρή ομάδα που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου πέταξε αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο υπουργείο και από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε ρίψη χημικών.
Ως αποτέλεσμα της έντασης αυτής, οι μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί, παρέμειναν επί παρακείμενης οδού και φώναζαν συνθήματα με τα αιτήματά τους.
Οι μαθητές ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
Επιπλέον, στα αιτήματά τους συμπεριέλαβαν την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς επίσης και τη μη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει να μην επιτρέπεται η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά από την αρχή της εβδομάδας, όταν και άρχισε η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημα αριθμητικά στοιχεία μέχρι στιγμής.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER