Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 14:15

Στη Θεσσαλονίκη, για να δεχθεί επισκέπτες το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Γράφτηκε από την
Στη Θεσσαλονίκη, για να δεχθεί επισκέπτες το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» θα περάσει το εορταστικό τριήμερο της 26ης και 28ης Οκτωβρίου αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, να βρεθούν στο κατάστρωμά του και να ζήσουν νοερά στιγμές του ένδοξου παρελθόντος.

Από τις 15 Ιουνίου που επιτράπηκε και πάλι η είσοδος του κοινού στο πλοίο, μετά την περίοδο του lockdown, έως και σήμερα περίπου 13.500 άτομα επισκέφτηκαν το «Βέλος», μία αντιστοιχία περίπου 5 προς 1 σε σύγκριση με το θωρηκτό «Αβέρωφ» το οποίο βρίσκεται «δεμένο» στην Αθήνα και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δέχτηκε περίπου 3.500 επισκέπτες.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο κυβερνήτης του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ» και του αντιτορπιλικού «Βέλος», αρχιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού, Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», αναφορικά με το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Θεσσαλονικείς, οι Βορειοελλαδίτες και οι επισκέπτες της πόλης να θαυμάσουν από κοντά το αντιτορπιλικό.

«Εχουμε ακόμη πολύ κόσμο που μας επισκέπτεται. 'Εχουμε ουρές και αυτό είναι που μας έχει συγκινήσει και μας κρατάει δυνατούς και αισιόδοξους. Οι Θεσσαλονικείς τιμούν το Πολεμικό Ναυτικό και το 'Βέλος' με τη συνεχή αυξανόμενη επισκεψιμότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και ξαναέρχονται. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο», δήλωσε ο κ.Χαραλαμπόπουλος.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών με την πανδημία του κορονοϊού δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συγκεκριμένη εκδήλωση για το εορταστικό τριήμερο στο «Βέλος». Ωστόσο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η είσοδος στο πλοίο θα είναι δωρεάν. «Θέλουμε να πάρει ο κόσμος μια μυρωδιά από το Πολεμικό Ναυτικό, να ταξιδέψει στην ιστορία, να δει στολές, να ζήσει αυτή τη μέρα όπως πρέπει, έστω κι αν όλα τα υπόλοιπα θα είναι περιορισμένα λόγω πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Χαραλαμπόπουλος ανακοίνωσε επίσης πως το αντιτορπιλικό θα βρίσκεται και τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER