Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 16:47

Σεισμός στη Σάμο - Παπαζάχος: Περιμένουμε μετασεισμό ακόμη και 6 Ρίχτερ

Γράφτηκε από την
Σεισμός στη Σάμο - Παπαζάχος: Περιμένουμε μετασεισμό ακόμη και 6 Ρίχτερ

«Θα έχει μία μεγάλη μετασεισμική ακολουθία, μετασεισμούς, οι οποίοι θα διαρκέσουν μήνες», σημειώνει μετά τον σεισμό στη Σάμο ο σεισμολόγος, Βασίλης Παπαζάχος.

«Είναι ένας πολύ μεγάλος σεισμός στη Σάμο. Είναι μια γνωστή περιοχή με μεγάλα ρήγματα, θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία», ανέφερε ο σεισμολόγος, Βασίλης Παπαζάχος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαζάχος σημείωσε πως θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί και μάλιστα κάποιοι θα είναι πολύ ισχυροί, ακόμα και της τάξεως των 6 Ρίχτερ. Μάλιστα, υποστήριξε πως ενδέχεται να είναι και πιο καταστροφικοί από τον αρχικό σεισμό.

«Θα έχει μία μεγάλη μετασεισμική ακολουθία, μετασεισμούς, οι οποίοι θα διαρκέσουν μήνες, αλλά σε μεγάλη ένταση το επόμενο 48ωρο και σίγουρα την επόμενη εβδομάδα, επειδή ένα κομμάτι του ρήγματος προσεγγίζει τις δυτικές ακτές της Σάμου, υπάρχει περίπτωση κάποιοι μετασεισμοί να γίνουν πιο κοντά στο νησί και αν και μικρότερου μεγέθους να έχουν επίσης μεγάλες επιπτώσεις. Μετασεισμοί της τάξης του 6 πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν με έναν τόσο ισχυρό σεισμό», τόνισε ο κ. Παπαζάχος, συμπληρώνοντας ότι όποιο σπίτι δίνει δείγμα για ζημιά δεν θα πρέπει να κατοικηθεί. «Οποιοδήποτε κτίσμα έχει κάποια ζημιά δεν πρέπει να κατοικηθεί και να ελεγχθεί από μηχανικούς», ανέφερε ο κ. Παπαζάχος μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER