Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 22:37

Εξαδάκτυλος: "Lockdown μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα"

Γράφτηκε από την
Εξαδάκτυλος: "Lockdown μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα"

Ο υψηλός αριθμός σε διασωληνωμένους και νεκρούς αναγκάζουν τους ειδικούς να ζητούν νέα πιο αυστηρά μέτρα τύπου Μαρτίου. "Οπωσδήποτε πρέπει να παραταθεί το Lockdown", τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Την ανάγκη να προχωρήσει η Θεσσαλονίκη σε νέα μέτρα, του μοντέλου που είχε υιοθετήσει τον Μάρτιο, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο κανάλι του Star. Παράλληλα υπογράμμισε ότι για να δούμε αποτελέσματα στα μέτρα θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα κορονοϊού.

"Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε ζητήσει η Θεσσσαλονίκη να φτάσει στα μέτρα του Μαρτίου. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό το μοντέλο. Αυτό ίσως θα ήταν χρήσιμο και για όλη την Ελλάδα. Δεν είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου θα έχουμε άρση των μέτρων, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί μέχρι σήμερα. Νομίζω θα παραταθεί, οπωσδήποτε πρέπει να γίνει αυτό. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα δοθεί παράταση", τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

"Πάντως πιστεύω πως χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο για να δούμε αποτελέσματα στα μέτρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον περιορισμό των μολύνσεων, στον περιορισμό των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί. Αυτός είναι ο αριθμός που στη συνέχεια θα ρίξει όλους τους άλλους. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και αυτός είναι και ο αριθμός που θα μας βγάλει νωρίτερα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, σε κάθε επίπεδο και σε υγειονομικό και σε οικονομικό, από τα τρέχοντα μέτρα", κατέληξε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER