Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 15:50

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Η συζήτηση για άρση του lockdown δεν έχει γίνει στην επιτροπή (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Η συζήτηση για άρση του lockdown δεν έχει γίνει στην επιτροπή (Βίντεο)

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος , ήταν κάθετος όσον αφορά το lockdown και ενδεχόμενη άρση του. Συγκεκριμένα τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι αριθμοί παραμένουν πιεστικοί και δυσάρεστοι και δεν είναι αυτοί που μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

«Οποιοδήποτε πρόωρο βήμα άρσης των μέτρων θα έχει τραγικά αποτελέσματα τα οποία δεν μπορέσουμε να τα αντέξουμε ούτε ως σύστημα ούτε ως κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρακτικά, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, θα αισθανόμουν ασφαλής για οποιοδήποτε άνοιγμα με τον αριθμό των διασωληνωμένων να είναι διψήφιος.

Στη Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η εφημερία ξεκίνησε με 2 κενές κλίνες και τέσσερις ακόμα σε διαθεσιμότητα. Εκεί νοσηλεύονται 180 ασθενείς με COVI-19. Στο Παπανικολάου οι πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 60 εισαγωγές έγινα κατά τη διάρκεια της εφημερίας ενώ οι 43 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν γεμάτες. ‘Έγιναν τρείς διασωληνώσεις.

Στο «κόκκινο» παραμένουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πάρα τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκε. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μετά από πολύ καιρό 235 κρούσματα Παρήγορο είναι επίσης η μείωση που παρουσιάζουν οι εισαγωγές αλλά και η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης.


NEWSLETTER