Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 23:01

Νάξος: Μαθητές αγόρασαν με τα χρήματα για την πενθήμερη, tablet για όσους τα χρειάζονται

Γράφτηκε από την
Νάξος: Μαθητές αγόρασαν με τα χρήματα για την πενθήμερη, tablet για όσους τα χρειάζονται

Σε μία κίνηση που προκαλεί μεγάλη συγκίνηση προχώρησαν οι μαθητές ενός σχολείου στη Νάξο. Αποφάσισαν να αγοράσουν tablets για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη.

Κανείς δεν περίμενε η φετινή χρονιά να είναι κάπως έτσι. Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα και επηρέασε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι μαθητές αναγκάστηκαν να σταματήσουν να πηγαίνουν στα σχολεία ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από το σπίτι, μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τι γίνεται όμως με τις οικογένειες που δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι; Πώς θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις σχολικές απαιτήσεις;

Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας στη Νάξο βρήκε λύση για τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή. Οι μαθητές του σχολείου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα naxospress.gr προχώρησαν σε μία πράξη που σίγουρα αξίζει κάτι περισσότερο από ένα «Μπράβο», δείχνοντας ότι όλοι είναι μία οικογένεια στο σχολείο.

Τι έκαναν; Με τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει πέρυσι για την φετινή τους πενθήμερη εκδρομή και η οποία ελέω πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί, επέλεξαν να τα επενδύσουν με έναν διαφορετικό τρόπο: αγόρασαν τρία tablets και τα πρόσφεραν στη διεύθυνση του σχολείου ώστε να τα χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν ανάγκη.

H σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Γενικού Λυκείου Τραγαίας στα social media που αναφέρει: «Το καλύτερο "χριστουγεννιάτικο δώρο" δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας από τους μαθητές της Γ' Λυκείου!!! Τα παιδιά πρόσφεραν στο σχολείο και στους συμμαθητές τους τρία tablets, τα οποία αγόρασαν με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους που αναβλήθηκε! Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ, σας ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές και καλή τύχη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!».

Να προσθέσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, η διεύθυνση του σχολείου είχε ανακοινώσει ότι διαθέτει έντεκα tablets (σ.σ. τα εννέα από το Υπουργείο και τα άλλα δύο από δωρεά φορέων) για δανεισμό σε μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εξ αποστάσεως μαθημάτων. Μάλιστα, είχαν ζητήσει από γονείς και κηδεμόνες των μαθητών ή μαθητριών που επιθυμούν να δανειστούν συσκευή tablet να συμπληρώσουν συγκεκριμένη αίτηση ώστε να δοθούν οι συσκευές αυτές.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER