Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 12:15

Σ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ νομών τα Χριστούγεννα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ νομών τα Χριστούγεννα (Βίντεο)

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την πανδημία, που θα περιλαμβάνει και τις λεπτομέρειες για τα σχολεία και το λιανεμπόριο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πάντως ότι φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών κατά τη διάρκεια των εορτών με βάση το υψηλό ιικό φορτίο αλλά και το ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να δημιουργήσει χαλάρωση.

Για τη βραδύτητα στη μείωση του ιικού φορτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι η κόπωση και η πιο χαλαρή εφαρμογή των μέτρων, οι διαπεριφερειακές ενώ στη Θεσσαλονίκη όπως και ο πρωθυπουργός ανέφερε θα μπορούσαν τα περιοριστικά μέτρα να έχουν εφαρμοστεί και νωρίτερα αλλά δεν υπήρχε σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν πιστεύει ότι έχουν αποτύχει τα μέτρα, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν.

Σχετικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για μη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ο κ. Πέτσας την κάλεσε αν ψάχνει ευθύνες να απευθυνθεί στο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός παίρνει τις αποφάσεις. Όπως είπε αν δημοσιεύονταν τα πρακτικά δεν θα εξέφραζαν ελεύθερα τις απόψεις τους οι επιστήμονες.

Έως το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί όσοι το επιθυμούν

Σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊο, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την έγκριση από τα ευρωπαϊκά όργανα ώστε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους και εκτίμησε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου μπορεί να έχουν φτάσει στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις.

Τόνισε ότι δίδεται έμφαση στην προετοιμασία των εμβολιασμών με 1.080 εμβολιαστικά κέντρα και πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις, που μπορούν να καλύψουν το σύνολο του πληθυσμού για ένα εμβόλιο που θα είναι δωρεάν και εθελοντικό.

Με βάση τον προγραμματισμό, θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα με πρώτους τους υγειονομικούς και τους ευάλωτους πληθυσμούς. Εκτίμησε ότι έως τον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι και διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο δεν θα λείψει από κανέναν.


NEWSLETTER