Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 09:40

Συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος - Δυσαρέσκεια για το άνοιγμα των εκκλησιών μόνο δύο ημέρες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος - Δυσαρέσκεια για το άνοιγμα των εκκλησιών μόνο δύο ημέρες (Βίντεο)

Οι ανακοινώσεις της πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών τις ημέρες των γιορτών θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς ιεράς Συνόδου.

Η ΔΙΣ συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη και την Τετάρτη και αναμένεται να συζητήσει και το θέμα των κλειστών εκκλησιών, τις ημέρες των γιορτών, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμά τους μόνο δύο ημέρες, ανήμερα Χριστουγέννων – Φώτων, με αυστηρούς κανόνες. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων, δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος:

«Συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως και να τοποθετηθεί επί των ανακοινώσεων της Πολιτείας ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου».


NEWSLETTER