Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 15:57

Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργάνωσε, για πέμπτη διαδοχική χρονιά, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη δράση, η οποία είχε κεντρικό μήνυμα «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!», συμμετείχαν πολίτες και εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο και την Προεδρία.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία μίλησε με τους εθελοντές αιμοδότες, για τη σημασία της προσφοράς αίματος και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στην εσωτερική μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Παρόντες, επίσης, ήταν ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ Παναγιώτης Κατσίβελας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Εθελοντή Αιμοδότη στην κοινωνία και τιμώντας το ορόσημο της 20ής επετείου και τον βαθύ αντίκτυπο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις ζωές των ασθενών και των δοτών. Παρακίνησε παράλληλα, ακόμα περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας ξεπερνώντας διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Πριν από 20 χρόνια, τον Μάιο του 2005, κατά την 58η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, οι υπουργοί Υγείας από όλο τον κόσμο, προχώρησαν σε μια ομόφωνη δήλωση δέσμευσης και υποστήριξης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ως ένα ανεκτίμητο δώρο σε ολόκληρη την κοινωνία και καθιερώνοντας την 14η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μια ημέρα όπου εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ