Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:47

Μεγάλη φωτιά στη Μήλο: Ήχησε το 112 (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά στη Μήλο: Ήχησε το 112 (βίντεο)

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και θαμνώδη έκταση κοντά στο αεροδρόμιο της Μήλου. Μεταβαίνουν ισχυρές δυνάμεις καθώς στο νησί πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και θαμνώδη έκταση τις απογευματινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Ζεφύρια, πλησίον του αεροδρομίου της Μήλου.

Καθώς στο νησί υπάρχει μόνο ένα όχημα με εθελοντές έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από άλλες περιοχές και συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων, μίας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του Π.Σ. από την Αθήνα, δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ που μεταβαίνει αεροπορικώς και 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, εντάσεως έως 5 μποφόρ.

Μάλιστα, οι κάτοικοι του νησιού έλαβαν στα κινητά τους προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, το οποίο ενημερώνει πως μαίνεται δασική πυρκαγιά, καλώντας όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο να απομακρυνθούν προς τον Προβατά.

 

Πηγή: news247.gr