Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 17:39

Φωτιά στην Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο Καραμανδάνειο – Εκκενώθηκαν 3 δομές υγείας (βίντεο)

Φωτιά στην Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο Καραμανδάνειο – Εκκενώθηκαν 3 δομές υγείας (βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα. Απειλήθηκαν κατοικίες. Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και δύο ακόμη δομές υγείας. Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομειού στην Πάτρα, η οποία έλαβε γρήγορα ανησυχητικές διαστάσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τρεις δομές υγείας, ενώ μήνυμα από το 112 εστάλη τέσσερις φορές για εκκένωση των εξής περιοχών, καθώς η φωτιά απειλεί και κατοικίες:

Γηροκομείο Πατρών (14:41) – απομάκρυνση κατοίκων προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο ΚΕΤΧ)
Αρόη (15:04) – απομάκρυνση κατοίκων προς Πάτρα
Παγώνα (15:04) – απομάκρυνση κατοίκων προς Πάτρα
Εγλυκάδα Πατρών (15:39) – απομάκρυνση κατοίκων προς Πάτρα

Οι εικόνες από τις εν λόγω περιοχές είναι σοκαριστικές, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους, κρατώντας βαλίτσες και ζώα στα χέρια ενώ άλλοι προσπαθούν με λάστιχα να προστατέψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Γηροκομείου, δεν έχουν νερό. Η μεγάλη πυρκαγιά έχει επηρεάσει και άλλες περιοχές, όπως τα Προσφυγικά της Πάτρας, όπου σημειώθηκαν μικρές διακοπές ρεύματος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και κινήθηκε προς το ίδρυμα “ΜΕΡΙΜΝΑ”, για το οποίο εκδόθηκε επίσης εντολή εκκένωσης.

Εντολή εκκένωσης εκδόθηκε και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας.

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

Περισσότερα στο news247.gr