Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 22:39

Δεμένη με σχοινιά αιμόφυρτη καρέτα - καρέτα στο Ηράκλειο (Σκληρές εικόνες)

Γράφτηκε από την
Δεμένη με σχοινιά αιμόφυρτη καρέτα - καρέτα στο Ηράκλειο (Σκληρές εικόνες)

Η αποτρόπαιη εικόνα μια γεμάτης αίματα νεκρής χελώνας η οποία βρέθηκε δεμένη με σχοινιά στην περιοχή του Τσουτσουρά στο Ηράκλειο, προκαλεί ερωτηματικά για το αν τελικά ο θάνατός της οφείλεται σε εσκεμμένη πράξη κάποιου ασυνείδητου.

Η άτυχη χελώνα βρέθηκε αιμόφυρτη πάνω στο μόλο του μικρού λιμανιού της περιοχής με ένα σχοινί σφιχτά περασμένο στον λαιμό, ενώ δεμένο με σχοινί ήταν και το πόδι της.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες η χελώνα δεν έφερε χτύπημα που να δείχνει ότι είχε σκοτωθεί από ατύχημα από κάποια προπέλα. Αντίθετα φαίνεται ότι την είχαν σύρει στην προβλήτα αφού πρώτα την είχαν δέσει από το λαιμό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και από το πόδι

Στη συνέχεια, ένα φορτηγό, πιθανότατα του δήμου, έφτασε στο σημείο και απομάκρυνε το σώμα της χελώνας (σε αντίθεση με τον δήμο Ρεθύμνου που μάλλον δεν έχει τα ίδια... ανακλαστικά δείτε εδώ και αφήνει χελώνα να σαπίζει σε σακούλα σκουπιδιών στην παραλία δείτε εδώ)

Πώς πέθανε;

Όμως το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί απορία για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε η άτυχη χελώνα, καθώς το γεγονός ότι βρέθηκε δεμένη προκαλεί προβληματισμό.

Οι λιμενικές αρχές θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχουν ευθύνες είτε σε παραθεριστές είτε κυρίως σε αλιείς καθώς η χελώνα (η οποία μπορεί ενδεχομένως να προκάλεσε ζημιά σε δίχτυα) βρέθηκε παρατημένη πάνω στον μόλο εκεί που δένουν τα ψαροκάικα.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για προστατευόμενο απειλούμενο είδος που απαντάται σε ελάχιστα μέρη, ένα από αυτά η Κρήτη και θα έπρεπε να δείχνουμε σεβασμό.

Δείτε περισσότερα στο flashnews.gr


NEWSLETTER