Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 18:12

Ρόδος: Βίαζαν νεαρές αλλοδαπές και τις εξωθούσαν στην πορνεία

Γράφτηκε από την

Μια νεαρή Ρωσίδα βρήκε ευκαιρία να τους ξεφύγει και να τους καταγγείλει, προκαλώντας την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Επί σχεδόν ένα μήνα υπέφερε τα πάνδεινα μια νεαρή Ρωσίδα στα χέρια των μελών ενός κυκλώματος μαστροπών, που την κρατούσαν φυλακισμένη, τη βίαζαν και την ανάγκαζαν με απειλές να εκδίδεται σε δυο διαφορετικά μπαρ στη Ρόδο. Ώσπου, τελικά, βρήκε ευκαιρία να τους ξεφύγει και να τους καταγγείλει, προκαλώντας την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.Αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 52χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης μπαρ, ο οποίος «ψάρευε» μέσω facebook ευπαρουσίαστες αλλοδαπές τάζοντάς τους εργασία σε καταστήματα και τις εφοδίαζε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να έρθουν στην Ελλάδα. Όταν έφταναν, όμως, τα παρακρατούσε και τις κρατούσε κλειδωμένες για να τις εξαναγκάζει να εκπορνεύονται. Ένα από τα θύματά του ήταν μια 22χρονη Ρωσίδα, που έφτασε στη Ρόδο στις 26 Ιουλίου.

Με τη βοήθεια των μελών του παράνομου κυκλώματος, ο 52χρονος την κρατούσε στο σπίτι της χωρίς τη θέληση της και την βίασε δυο φορές, παρουσία μάλιστα της 52χρονης συζύγου του που είχε αναλάβει την επιτήρησή της μαζί με τον 45χρονο ιδιοκτήτη του δεύτερου μπαρ και δυο εργαζόμενες στα συγκεκριμένα μαγαζιά, μια 21χρονη Ελληνίδα και μια 32χρονη Ουκρανή!

Όλοι συνελήφθησαν μετά την καταγγελία της νεαρής Ρωσίδας και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, βιασμό, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και κατοχή ναρκωτικών, καθώς στο σπίτι του αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν και 80 ναρκωτικά χάπια που κατασχέθηκαν.

Ακόμη, κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο ο 52χρονος μετέφερε την Ρωσίδα στα μπαρ, τα ταξιδιωτικά έγγραφα της κοπέλας και άλλης μιας αλλοδαπής γυναίκας που δεν έχει βρεθεί ακόμη και ερευνάται αν είναι και αυτή θύμα του κυκλώματος, αλλά και αρκετά πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για την ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων και την εξασφάλιση νόμιμης εργασίας. Τα μέλη της οργάνωσης κρατούνται για να απολογηθούν στην ανακρίτρια, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας συνεχίζονται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους και να εντοπιστούν και άλλα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.


Πηγή: protothema.gr