Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 13:08

Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που έκλεβε φορτηγά

Γράφτηκε από την
Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που έκλεβε φορτηγά

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές φορτηγών, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης, δύο άτομα, ηλικίας 41 και 44 ετών, τα οποία εντοπίστηκαν εντός επιχείρησης - διαλυτηρίου μεταλλικών αντικειμένων, ιδιοκτησίας 40χρονου, που αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τον 40χρονο και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαφορετικούς ρόλους και προέβαιναν κυρίως σε κλοπές φορτηγών, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει έξι κλοπές Ι.Χ. φορτηγών και μία διάρρηξη σε οικία στις Αχαρνές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Έγγραφα κλεμμένων οχημάτων, πλήθος εξαρτημάτων οχημάτων, μία καραμπίνα χωρίς κάνη, ένα περίστροφο και ένα όπλο τύπου φλόμπερ.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. φορτηγά της επιχείρησης, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μεταλλικών αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER