Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 13:25

Την άρση του ΦΠΑ στα φροντιστήρια ζητά η «Λαϊκή Ενότητα»

Γράφτηκε από την
Την άρση του ΦΠΑ στα φροντιστήρια ζητά η «Λαϊκή Ενότητα»

Την κατάργηση μέτρου της επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) 23%, στα φροντιστήρια, ζητά με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα».

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Ενότητα», η κατάργηση του εξοντωτικού, όπως το χαρακτηρίζει, μέτρου «χωρίς "ισοδύναμα" που θα πάρουν από τη μία τσέπη αυτά που τους δίνουν προσωρινά από την άλλη», αποτελεί «απαίτηση των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, «επείγει η κάλυψη των άνω των είκοσι χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία που θα επιτρέψει, την ομαλή λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα λύκεια».

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα», ασκεί επίσης έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα. «Κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής, Νέα Δημοκρατία και ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδιπλωθούν προεκλογικά από τον εξοντωτικό φόρο που μαζί επέβαλαν σε φροντιστήρια, ΚΕΚ, ΙΕΚ και άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, επιβαρύνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει.

«Η Νέα Δημοκρατία χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα φροντιστήρια που κινδυνεύουν άμεσα να βάλουν λουκέτο και τις οικογένειες που καλούνται να πληρώσουν τον εξοντωτικό ΦΠΑ του 23%. Αυτό που προτείνει όμως, συνεπής στη μνημονιακή πολιτική της, είναι να καλυφθεί η άρση του ΦΠΑ με νέα "ισοδύναμα" μέτρα, που θα περιορίσουν περαιτέρω τις δημόσιες δαπάνες. Κάτι που θα σημάνει, αναπόφευκτα, νέα μέτρα καταβαράθρωσης του δημόσιου σχολείου, σε βάρος των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι υποχρεωμένη να κινηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μια και έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει πλήρως το μνημόνιο που υπέγραψε. Απομένει να δούμε μόνο τι είδους "ισοδύναμα" θα επινοήσουν αν, τελικά, προχωρήσουν στο προεκλογικό (ίσως μόνο προεκλογικό) πάγωμα του ΦΠΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER