Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 13:25

Συνελήφθη 49χρονος γερμανικής καταγωγής, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Γράφτηκε από την
Συνελήφθη 49χρονος γερμανικής καταγωγής, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη, στην Κρήτη, 49χρονος γερμανικής καταγωγής, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Τον 49χρονο εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συνεχίζει τις πολύμηνες έρευνές της, συμμετέχοντας στην παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, με την κωδική ονομασία «Pacifier».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης διεξήχθη πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟR, για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων p2p και εντοπίστηκαν παραβάτες, που είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφίες).

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και στην Ελλάδα.Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ακόμα ένα ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή, στην Κρήτη. Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μετέβη προχθές στην οικία της και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η επίμαχη διαδικτυακή σύνδεση από την οποία είχαν ληφθεί αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, αλλά δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή της στην εξεταζόμενη υπόθεση.

Από τη συνεχιζόμενη ψηφιακή και αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε παρακείμενη οικία, όπου διέμενε ο 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στην ανωτέρω διαδικτυακή σύνδεση και τη χρησιμοποιούσε για λήψη αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, ενώ ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και βρέθηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε.

Παράλληλα, είχε μεταφέρει και αποκρύψει επιμελώς στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, εντός των οποίων, από την επιτόπια ψηφιακή διερεύνηση, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα (εικόνες και βίντεο), στα οποία απεικονίζονταν παιδιά από επτά μηνών έως και δέκα ετών.

Τα ψηφιακά μέσα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης.

Ο 49χρονος αλλοδαπός, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων. Σημειώνεται ακόμη, ότι ο δράστης είναι σεσημασμένος, καθώς έχει συλληφθεί πάλι, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για όμοια αδικήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER