Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 17:23

Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Αθήνας σε συμπαράσταση στο Νίκο Ρωμανό

Γράφτηκε από την
Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Αθήνας σε συμπαράσταση στο Νίκο Ρωμανό

Σε κατάληψη βρίσκεται από την Κυριακή το ΤΕΙ της Αθήνας από νεαρούς που διαμαρτύρονται για την υπόθεση του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού.Με δεδομένο ότι η λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος έχει «παγώσει», ο πρόεδρός του Μιχάλης Μπρατάκος επισκέφθηκε την Τετάρτη, την υπηρεσιακή υπουργό Ευφροσύνη Κιάου, την οποία και ενημέρωσε για το θέμα.

«Η κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Αθήνας, που άρχισε τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται ως σήμερα, από μικρό αριθμό διαμαρτυρομένων για τον αποκλεισμό από τις εξετάσεις και τη φοίτηση του φοιτητή Ν. Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθήνας, πρέπει να σταματήσει αμέσως διότι έχει αποτέλεσμα την αναστολή όλων των λειτουργιών του Ιδρύματος (εγγραφές και εξετάσεις φοιτητών, έναρξη λειτουργίας μεταπτυχιακών κ.λπ.)» δήλωσε η κ. Κιάου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο του ιδρύματος.

Ανεξάρτητα από την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος του Ν. Ρωμανού, η υπουργός πιστεύει ότι «η διαμαρτυρία και συμπαράσταση που εκδηλώνεται κατά τον προαναφερθέντα τρόπο και χρόνο δεν μπορεί να εκφράζει τη βούληση του ίδιου του Ν. Ρωμανού, ο οποίος είναι ασφαλώς αντίθετος στο γεγονός ότι με την κατάληψη του ιδρύματος αποκλείεται το σύνολο των συμφοιτητών του από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER