Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 15:11

Τρία παιδιά αγνοούνται μετά από ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου

Γράφτηκε από την

Τρία παιδιά από το Ιράκ αγνοούνται τις τελευταίες ημέρες μετά από ναυάγιο βάρκας που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στη Σάμο. Έκκληση από την οικογένεια τους για βοήθεια.



Η σελίδα Help for Refugees in Greece κοινοποίησε την ανάρτηση της Ιρακινής Rosl Majah που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η γυναίκα από το Ιράκ επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης χρημάτων για τους πρόσφυγες, καθώς τα τρία παιδιά της αδερφής της αγνοούνται από την 12η Σεπτεμβρίου, μετά από ναυάγιο στη Σάμο.

Η αδερφή της και τα τρία της παιδιά είναι πρόσφυγες από το Ιράκ. Προσπαθούσαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, για να συνεχίσουν μέχρι το Βερολίνο και να φτάσουν στους οικείους τους. Η αδερφή της, Alaa Riyadh επιβίωσε από το ναυάγιο και διασώθηκε από τους ανθρώπους του ελληνικού Λιμενικού.

Η 13χρονη Aaya Aqeel, ο 11χρονος Ahmed Aqeel και η 7χρονη Sajjad Aqeel αγνοούνται. Η βάρκα τους βυθίστηκε όταν ανετράπη ανοιχτά της Σάμου.
Η οικογένεια κάνει έκκληση για κοινοποίηση της ιστορίας, έτσι ώστε να επικοινωνήσει μαζί της όποιος έχει περαιτέρω στοιχεία για τα παιδιά. Λόγω των καθημερινών περιστατικών, πολλοί πρόσφυγες διασώζονται αλλά δεν φέρουν πάνω τους τα στοιχεία τους που χάνονται στα νερά του Αιγαίου.

Οικογένειες χωρίζονται και μέσω διαδικτύου προσπαθούν να ξαναβρούν παιδιά και συγγενείς τους.

Εμείς επικοινωνήσαμε με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών που μας επιβεβαίωσε το παραπάνω περιστατικό. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχουν νεώτερα για την τύχη των παιδιών. Ας ελπίσουμε πως έχουν διασωθεί και πως θα βρεθούν τα ίχνη τους τις επόμενες ώρες.
Αν έχετε στοιχεία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 6945237837, 6974486368, του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, είτε στο info@news247.gr του NEWS 247.

Πηγή: news247.gr