Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 15:31

Ξανά στα χέρια της αστυνομίας ο «βαρώνος της κοκαΐνης» Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Γράφτηκε από την

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ξανά ο «βαρώνος κοκαΐνης» Αλ. Αγγελόπουλος, γνωστός ως ο Έλληνας Εσκομπάρ, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί -εν μέσω αντιδράσεων- πριν από μερικές εβδομάδες κάνοντας χρήση των διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου».



Ο Αγγελόπουλος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (Δευτέρα) στην Κατερίνη από αστυνομικούς που εκτέλεσαν ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα σε βάρος του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ύστερα από απόφαση του Αρείου Πάγου που αναιρεί παλιότερη απόφαση για υπόθεση ναρκωτικών που αφορούσε στον βαρώνο της κοκαΐνης και ήταν ευνοική προς αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγγελόπουλος κατηγορείται ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1, το 2004. Πριν μερικές εβδομάδες αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης. Από πέρυσι ο Αγγελόπουλος κατέθετε διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία απορρίπτονταν. Στα τέλη Ιουνίου 2015, ωστόσο, δυνάμει του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο Ελληνας «βαρώνος της κοκαΐνης», όπως αναφερόταν στον Τύπο, αποφυλακίστηκε.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr