Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 17:15

Παραλίγο νέο μοιραίο περιστατικό στο Δαφνί

Γράφτηκε από την
Παραλίγο νέο μοιραίο περιστατικό στο Δαφνί

Ένας επικίνδυνος ασθενής-κρατούμενος επιτέθηκε στο προσωπικό, καταφέρνοντας να αρπάξει  έναν εργαζόμενο από το λαιμό και να τον πιέσει με όλη του τη δύναμη - Η τραγωδία αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση άλλων εργαζομένων.

 

Νέο, βίαιο και παρ' ολίγον μοιραίο περιστατικό καταγράφηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), με «πρωταγωνιστή» έναν επικίνδυνο ασθενή-κρατούμενο, που επιτέθηκε στο προσωπικό, καταφέρνοντας να αρπάξει  έναν εργαζόμενο από το λαιμό και πιέζοντάς τον με όλη του τη δύναμη. 

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του νομού Αττικής (ΣΥΝΟΨΥΝΟ - ΕΣΥ), η τραγική εξέλιξη αποτράπηκε με παρέμβαση άλλων εργαζόμενων από όμορα τμήματα.

Στο ΨΝΑ νοσηλεύονται περίπου 70 ακαταλόγιστοι εγκληματίες, χωρίς να υπάρχει το προβλεπόμενο φυλακτικό προσωπικό και χωρίς να υφίστανται σε αυτά οι ειδικοί χώροι νοσηλείας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών.        

«Βρισκόμαστε ενώπιον του παράδοξου και οξύμωρου φαινομένου ασθενείς-κρατούμενοι που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, να θεωρούνται εν τοις πράγμασι "ακίνδυνοι" για εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς» επισημαίνει ο Σύλλογος των Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ, προσθέτοντας «πώς αλλιώς να εξηγηθεί λογικά η  μη παρουσία φυλακτικού προσωπικού και η παράλειψη διαμόρφωσης ειδικών χώρων νοσηλείας;».

 «Η έννοια της "δημόσιας ασφάλειας" αφορά όλο το κοινωνικό σύνολο και δεν είναι δυνατόν οι σκληρά εργαζόμενοι σε επαχθείς συνθήκες υπάλληλοι των ψυχιατρικών νοσοκομείων, αλλά και οι ιδιαιτέρως ευάλωτοι ψυχιατρικοί ασθενείς να θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού και να μην κρίνεται επιβεβλημένη η προστασία τους» αναφέρουν στην ανακοίνωση και ζητούν αρμοδίως τη λήψη όλων των μέτρων για την επαρκή προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων, αλλά και των ασθενών. 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER