Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 20:01

Συνάντηση του Ιερώνυμου με τον Τζανέτο Φιλιππάκο

Γράφτηκε από την
Συνάντηση του Ιερώνυμου με τον Τζανέτο Φιλιππάκο

Το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Η Εκκλησία είναι αρωγός στο πλευρό της πολιτείας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξέφρασε την από κοινού επιθυμία με τον Τζανέτο Φιλιππάκο για συχνότερη επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

Ειδικότερα, η Αρχιεπισκοπή, αποφάσισε, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, να συνδράμει στη σίτιση των μεταναστών στα προαναχωρησιακά κέντρα της Αμυγδαλέζας και του Ταύρου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο, για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδας προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται προσωρινά στη χώρα μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER