Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 15:59

Κύκλωμα κρατούσε διά τη βίας μετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας

Γράφτηκε από την
Κύκλωμα κρατούσε διά τη βίας μετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας

Τριάντα τέσσερις μετανάστες από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και 12 παιδιά, που κρατούνταν δια της βίας σε διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας εντόπισαν και απελευθέρωσαν οι αστυνομικοί.



Συνέλαβαν 34χρονο Αφγανό, ως μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε τη διαμονή και την έξοδο από την Ελλάδα μεταναστών, τους οποίους κρατούσε χωρίς τη θέλησή τους.

Αναζητούνται επίσης άλλοι τέσσερις Αφγανοί κι ένας Αιγύπτιος, ως συνεργοί του.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία που έκαναν Αφγανοί που έφτασαν στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο 34χρονος αναζητούσε καθημερινά μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας και με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οδηγούσε στο σπίτι του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συνεργών του και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε από αυτούς χρήματα για τη διαμονή τους, διαφορετικά δεν τους επέτρεπε να φύγουν.

Πέρα από την παροχή καταλύματος, τα μέλη της σπείρας προσέφεραν στους μετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος (με τη μέθοδο Hawalla).

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.720 ευρώ, δύο τηλεφωνικές συσκευές, ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ, μία κάρτα ασύλου των γερμανικών Αρχών και αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες που ανέγραφαν τις παρεχόμενες «υπηρεσίες».

Στην τηλεφωνική συσκευή του βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, για αρπαγή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, παροχή καταλύματος σε πολίτη τρίτης χώρας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER