Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 18:22

Φίλης: Άμεσα οι προσλήψεις για τα σχολεία ειδικής αγωγής

Γράφτηκε από την

Tη δέσμευση ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη των κενών στα σχολεία ειδικής αγωγής επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ο οποίος επισκέφθηκε την Δευτέρα μαθητές με αναπηρία, με αφορμή την 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.



Ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε αρχικά το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων, στο οποίο διοργανώθηκε εκδήλωση γνωριμίας και συμμετοχής στα Παραολυμπιακά Αθλήματα.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην άθληση και τα σημαντικά στοιχεία Παιδείας που αυτή μπορεί να προσφέρει. Η συμμετοχή και η προσπάθεια, η βιωματική ανάδειξη του "ευ αγωνίζεσθαι", η συνεργασία στην ομαδική προσπάθεια, αλλά και η θετική επίδραση που έχει η άθληση στην υγεία και τη ζωή μας, είναι τα στοιχεία που ο ελληνικός σχολικός αθλητισμός αναδεικνύει με τις διοργανώσεις του τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς» τόνισε ο κ. Φίλης.

«Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους, οργανώνουν και συμμετέχουν σε αθλητικά δρώμενα και παράλληλα - με φαντασία και δημιουργικότητα- παρουσιάζουν σε διάφορες μορφές τα σημαντικότερα στοιχεία του Ολυμπισμού και της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό ανεξάρτητα από φύλο, κοινωνική καταγωγή, σωματικές και νοητικές ικανότητες» πρόσθεσε.

Πηγή: www.skai.gr