Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 09:24

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου η 9η Οκτωβρίου

Γράφτηκε από την

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου γιορτάζεται σήμερα από όλα τα ταχυδρομεία του κόσμου σε ανάμνηση της ίδρυσης, στις 9 Οκτωβρίου 1874, της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης. Το ταχυδρομικό δίκτυο παραμένει, στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που γνωρίζει η αγορά παγκοσμίως, αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, πυλώνας στρατηγικής και καινοτομίας, κινητήριος δύναμη της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.

 

Μέλη της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης ( Universal Postal Union - UPU) είναι σήμερα 192 Ταχυδρομικές Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, που συνθέτουν ένα δίκτυο με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομεία και με ανθρώπινο δυναμικό που αριθμεί τους πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν ιδρυτικό μέλος του τεράστιου αυτού παγκόσμιου δικτύου και συνιστούν την μακροβιότερη ελληνική εταιρεία που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται αδιάκοπα από την ίδρυσή της, το 1828.

Τα ΕΛΤΑ σήμερα λειτουργούν 715 ταχυδρομικά καταστήματα και 720 ταχυδρομικά πρακτορεία και διαθέτουν στόλο 2.500 οχημάτων. Για τη διαβίβαση της αλληλογραφίας, ο στόλος οχημάτων πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια συνολικού μήκους 47.000 km, με τους 3.200 ταχυδρομικούς αστικών και αγροτικών περιοχών, να διανύουν καθημερινά περίπου 133.000 km για τη διανομή της αλληλογραφίας. Τέλος, για το 2014 το δίκτυο των καταστημάτων και πρακτορείων ΕΛΤΑ, εξυπηρέτησε περισσότερες από 26 εκατομμύρια επισκέψεις πελατών και διαχειρίστηκε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ταχυδρομικά αντικείμενα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ