Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 22:48

Στη Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό ο ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ

Γράφτηκε από την

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε σήμερα με τον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

 

Ο δήμαρχος, καλωσόρισε τον ύπατο Αρμοστή και τους συνεργάτες του και έκανε μαζί τους μια πρώτη συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας της Ύπατης Αρμοστείας, που αφορούν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού των σχετικών δράσεων στη Λέσβο. Επίσης περιέγραψε τις ενέργειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αποτελεσματικά την τεράστια αυτή ανθρωπιστική κρίση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

Ο κ. Γκουτιέρες δήλωσε σχετικά, ότι χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη του δημάρχου Λέσβου, το έργο της Ύπατης Αρμοστείας θα ήταν πολύ δύσκολο και ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον κ. Γαληνό και τους κατοίκους της Λέσβου για την ψυχραιμία και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα μέσω του νησιού.

Ο κ Γαληνός αφού εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Λέσβου με τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας και δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με φόβο και απραξία, αλλά με αγάπη προς το συνάνθρωπο και ειλικρινή διάθεση βοήθειας ενημέρωσε τον κ. Γκουτιέρες για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 και ζήτησε τη στήριξή του. Ο κ. Γκουτιέρες εμφανίσθηκε θετικός δηλώνοντας μάλιστα πως η σύζυγός του, η οποία είναι αντιδήμαρχος Πολιτισμού στην πόλη της Λισαβόνας και πρώην μέλος της Επιτροπής που κέρδισε την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για λογαριασμό της πόλης της, θα έρθει σε άμεση επαφή με τον κ. Γαληνό, για να δρομολογηθούν δράσεις στήριξης της υποψηφιότητας της Μυτιλήνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ