Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 17:44

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος

Γράφτηκε από την
Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλειάδας αρχιερέων και κληρικών, αλλά και πλήθους κόσμου, τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

 

«Εσείς οι νέοι είστε η ελπίδα μας, το στήριγμά μας», είπε προς το νέο μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την ανανέωση της Εκκλησίας με «πληθώρα νέων Ιεραρχών». Τόνισε μάλιστα ότι πως η Εκκλησία χρειάζεται «νέα γλώσσα προς τα έξω, αλλά βασισμένη στην ίδια αλήθεια».

Τον συμβούλευσε, ωστόσο, και στις χαρές και στις λύπες να είναι σταθερός στο θυσιαστήριο του Χριστού που είναι το Α και το Ω της ζωής μας, διότι αυτοί που σήμερα θα τον χειροκροτήσουν πιθανόν να τον λιθοβολήσουν και αυτοί που θα τον ασπαστούν πιθανόν να τον ειρωνευτούν.

Στο χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος μητροπολίτης αναφέρθηκε στη ζωή και την πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ενώ έκανε λόγο και για τα πρόσωπα που στάθηκαν κοντά του και του έδειξαν τον δρόμο της πίστης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER