Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 19:59

Δείτε τις φωτό που τράβηξε Τούρκος διακινητής που μετέφερε πάνω από 1.000 μετανάστες στην Μυτιλήνη

Γράφτηκε από την
Δείτε τις φωτό που τράβηξε Τούρκος διακινητής που μετέφερε πάνω από 1.000 μετανάστες στην Μυτιλήνη

 Περισσότερους από χίλιους μετανάστες και πρόσφυγες μετέφερε στη Μυτιλήνη με το ξύλινο σκάφος του το περασμένο Σαββατοκύριακο Τούρκος διακινητής, εισπράττοντας περισσότερα από 1.500 ευρώ από τον καθένα.

Μάλιστα, θέλοντας να αποθανατίσει τις παράνομες δραστηριότητες φωτογράφισε τους άτυχους και ταλαιπωρημένους μετανάστες την ώρα που τους αποβίβαζε με το σκάφος του στις ακτές της βόρειας Λέσβου.

   Τελικά, χθες το απόγευμα, συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσαν στην περιοχή μαζί με στελέχη της FRONTEX. Σύμφωνα με πληροφορίες το δουλεμπορικό σκάφος, κινούμενο στη διαδρομή από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και συγκεκριμένα από την περιοχή Μπεχράμ Καλά (αρχαία Άσος) στην Εφταλού της Λέσβου, είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Οι διωκτικές αρχές τον άφησαν πρώτα να αποβιβάσει τους φυγάδες από τα απέναντι παράλια, προκειμένου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

   Ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Τσακμάκη κατάφερε να αποθανατίσει το γεγονός το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ένα από τα ταξίδια του, την ώρα που ο Τούρκος διακινητής αποβίβαζε περισσότερα από 150 άτομα στην ακτή. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά μικρά παιδιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER