Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 16:03

Λέσβος: Τέσσερις νεκροί, ισάριθμοι αγνοούμενοι από τη σύγκρουση δουλεμπορικού σκάφους με πλοίο του Λιμενικού

Γράφτηκε από την

Τις σορούς τεσσάρων μεταναστών εντόπισε και περισυνέλεξε το μεσημέρι της Πέμπτης Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού, στη Λέσβο. 

 

Πρόκειται για ένα βρέφος, δύο παιδιά και μία γυναίκα.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί  της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου, όταν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού κλήθηκε για την περισυλλογή μεταναστών και προσφύγων που ταξίδευαν με δεκαπεντάμετρο παλιό ξύλινο σκάφος από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο κυβερνήτης του σκάφους επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο και έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοιαρίου μετά τη σύγκρουσή του με το ογδοντάμετρο πλοίο του Λιμενικού.

Συνολικά 31 μετανάστες-πρόσφυγες διασώθηκαν, ενώ με βάση τις μαρτυρίες τους οκτώ άτομα ήταν αγνοούμενα -από αυτά εντοπίστηκαν ήδη τα τέσσερα θύματα.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων παίρνουν μέρος τρία πλωτά του Λιμενικού, πορτογαλικό σκάφος της Frontex και ελικόπτερό της. Μέσω συστήματος κατάδυσης που διαθέτει το πλωτό της Frontex, γίνονται υποβρύχιες έρευνες και στο εσωτερικό του βυθισμένου δουλεμπορικού.

Πηγή: tanea.gr