Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 15:15

Θέλουν να μηνύσουν αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας Φύσσα

Γράφτηκε από την

Οι υπερασπιστές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μήνυσης για ψευδορκία σε βάρος του Δ. Μελαχρινόπουλο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει αίτημά του να κρατηθεί ο μάρτυρας μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

 

Απορρίφθηκε τελικά ως ανεφάρμοστο του αίτημα της υπεράσπισης να κρατηθεί ως το πέρας της διαδικασίας ο μάρτυρας Δ. Μελαχρινόπουλος, με τους συνηγόρους να εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο υποβολής μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Κι αυτό μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι είναι ανεφάρμοστη η κράτηση, καθώς η δίκης θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα. "Δεν είναι εφικτό, δεν υπάρχει έρεισμα" ανέφερε η πρόεδρος, με τον κ.Σταυριανάκη να λέει πως τίποτα δεν εμποδίζει την υπεράσπιση να υποβάλει αυτοτελή μήνυση κατά του μάρτυρα.

Από την πλευρά τη, η πολιτική αγωγή ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά δήλωσή της για "εκφοβισμό μαρτύρων", προκαλώντας νέες εντάσεις κατά τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Πολιτική Αγωγή: Ενώ έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι κατηγορούμενοι προκαλούν, ειρωνεύονται και υποβάλλουν καταχρηστικά αιτήματα με στόχο τον εκφοβισμό των μαρτύρων.

Πρόεδρος: Ποιων; Να μιλάτε με σαφήνεια και με στοιχεία. Προσωπικά δεν θα τη δεχθώ τη δήλωση.

ΠΑ: Μιλάω για την κα Μπενέκη που με καγχασμούς και ειρωνείες διέκοπτε χθες τον Μελαχρινόπουλο, αλλά και για τον Λαγό που προκάλεσε επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας.

Πρόεδρος: Ασχολείστε με ορισμένα θέματα χάριν εντυπώσεων. Αυτά δώστε τα στους δημοσιογράφους, απευθύνονται μόνο στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: news247.gr