Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 19:16

Ο προϊστάμενος της ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά κατέθεσε στη δίκη για το «Noor 1»

Γράφτηκε από την
Ο προϊστάμενος της ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά κατέθεσε στη δίκη για το «Noor 1»

Με την κατάθεση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, του προϊστάμενου της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά, Γεωργίου Κατσούλη -ο οποίος προΐστατο στις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό των δυο τόνων ηρωίνης, που μετέφερε το πλοίο «Noor 1», καθώς και στη σύλληψη υπόπτων για εμπλοκή στην υπόθεση- συνεχίστηκε χθες η δίκη γι’ αυτή την υπόθεση, που διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Κατσούλης περιέγραψε στο δικαστήριο βήμα προς βήμα όλη την υπόθεση, αναφέροντας ότι πολλοί από τους διακινητές της ηρωίνης με το «Noor 1», είχαν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, όταν είχαν εμπλακεί σε μεταφορά ναρκωτικών το 2013 μέσω μεταφορικών εταιρειών στη Ρουμανία. Είπε ακόμη ότι υπήρχαν πληροφορίες από ξένες αρχές που αξιοποιήθηκαν για να ανακαλυφθεί το φορτίο της ηρωίνης και σύμφωνα με τις οποίες το φορτίο θα έφτανε στο Κερατσίνι με εμπορικά πλοία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης, όταν ανακάλυψε τον έναν από δύο τόνους ηρωίνης σε πολυτελή κατοικία στη Φιλοθέη, τον Ιούνιο του 2014, ήταν τόσο πολύ διαπεραστική η οσμή, που ήταν σαν να είχες κάνει χρήση. «Παρότι ήταν σε τσουβάλια ένιωθες μεγάλη δυσφορία», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, είπε ότι μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, ο 44χρονος Βέλγος με το όνομα «Ουρμπάν», που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και που θα αγόραζε τον έναν από τους δύο τόνους ηρωίνης, αλλά και ότι γίνεται έρευνα για να εντοπισθούν και άλλοι αγοραστές που έχουν έδρα στην Τουρκία.

Σήμερα, ο κ. Κατσούλης, απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER