Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:37

Πανδαιμόνιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Μάρτυρας αναγνώρισε κατηγορούμενο ως συνοδηγό του Ρουπακιά

Γράφτηκε από την
Πανδαιμόνιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Μάρτυρας αναγνώρισε κατηγορούμενο ως συνοδηγό του Ρουπακιά

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντζόγλου, ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά.

 

Η φοιτήτρια Δήμητρα Ζώρζου, που το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο επίμαχο σημείο με μία φίλη της, κλήθηκε από την πρόεδρο να αναγνωρίσει τον άνδρα που είδε ως συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Η μάρτυρας υπέδειξε τον Καζαντζόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά» ενώ στην ερώτηση της προέδρου αν είναι απόλυτα σίγουρη απάντησε: «απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός».

Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στην μάρτυρα τής είπε: «κοίταξέ με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;». Όταν άκουσε την κ. Ζώρζου να απαντά θετικά με έντονες κινήσεις και ενώ ο διπλανός του στο εδώλιο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον συγκρατήσει είπε κάτι στη μάρτυρα, η οποία ταράχθηκε πολύ και αφού ζήτησε διακοπή βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Το επεισόδιο πυροδότησε ένταση καθώς συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής αλλά και κάποιοι από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν: «φασίστες, δεν θα την τρομοκρατήσετε».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ο Καζαντζόγλου απείλησε την μάρτυρα λέγοντα τη φράση «αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ».

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και κατά την επανάληψη της διαδικασίας η κ. Ζώρζου υποστήριξε ότι έχει δεχτεί «ύποπτα» τηλεφωνήματα καθώς προέρχονται από απόκρυψη και δεν μιλά κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.

«Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, η οποία διευκρίνισε ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά τη δεύτερη κατάθεσή της στην ανακρίτρια, αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων της δίκης.

Η μάρτυρας στην κατάθεσή της ανέφερε για τη σκηνή της δολοφονίας τού μουσικού που είδε: «...όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο Φύσσα και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω , έκαναν κλοιό γύρω του. Ο Ρουπακιάς αγκάλιασε τον Φύσσα...είδα δύο κινήσεις του χεριού του...μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει...»

Όπως κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας για εκείνο το βράδυ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα, αφού πέρασαν από μπροστά τους τρέχοντας η παρέα του Φύσσα τους οποίους κυνηγούσε μία ομάδα "μαυροντυμένων" με κράνη και ρόπαλα που χτυπούσαν όποιον έφταναν «...τρεις χτυπούσαν έναν...Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν ..Τους φώναζαν "φύγετε ρε φασίστες". Σηκώθηκα όρθια. Είδα να έχουν μείνει τρια παιδιά, έναν τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν. Εκείνος γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι αλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις .Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε ,όπως και τα τρία παιδιά ....Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά...γύρισαν προς το αυτοκίνητο. Άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο -τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο....Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο».

Πρ.: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;

Μαρ.: Ακόμα δεν είχα δει ...βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο ...ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει....ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο τρια βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλια ...δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος ,ήταν πολύ κοντά ...είδα μόνο δύο κινησεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου.,οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό... ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο....εκείνη την ώρα φωνάζει ο Παύλος: «με μαχαίρωσε». Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει ....τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της.

Κατά την έναρξη της κατάθεσης της μάρτυρα, δημιουργήθηκε ένταση όταν συνήγοροι υπεράσπισης κατηγόρησαν για πολλοστή φορά φωτορεπόρτερ πως τους φωτογραφίζει παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που η υπεράσπιση εξαρχής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Η διαδικασία είναι και πάλι σε διακοπή, καθώς η μάρτυρας ξέσπασε για άλλη μια φορά σε κλάματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER