Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 12:39

Μετέφερε 14 μετανάστες μέσα σε... ειδική κρύπτη φορτηγού

Γράφτηκε από την
Μετέφερε 14 μετανάστες μέσα σε... ειδική κρύπτη φορτηγού

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό φορτηγού αυτοκινήτου μετέφεραν δύο Έλληνες συνολικά 14 παράτυπους μετανάστες με σκοπό να τους προωθήσουν, έναντι αμοιβής, στο εσωτερικό της χώρας.

 

Το όχημα εντοπίστηκε, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων.

Συνελήφθησαν ο 36χρονος οδηγός κι ο 46χρονος συνοδηγός του φορτηγού, που εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα δουλεμπόρων το οποίο δραστηριοποιείται στην Τουρκία, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε ακόμη άτομα που αναζητούνται.

Όπως διαπιστώθηκε, οι 14 διακινούμενοι αλλοδαποί, άπαντες υπήκοοι Συρίας, ήταν στοιβαγμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη που δημιουργήθηκε στην καρότσα του φορτηγού, έπειτα από «επαγγελματική» μετατροπή, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η παρουσία τους ενόψει αστυνομικού ελέγχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο χώρος ήταν εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και δεν διέθετε επαρκές σύστημα εξαερισμού. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όπως κατέθεσαν οι ίδιοι, εισήλθαν στην Ελλάδα δύο 24ωρα νωρίτερα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, συνοδευόμενοι από μέλος του κυκλώματος και υπό την καθοδήγηση δύο ακόμη συνεργών του. Αφού καθένας εξ αυτών προκατέλαβε στο κύκλωμα 2.000 ευρώ, οι Σύροι επιβιβάστηκαν στο όχημα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο 36χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει πριν από δύο χρόνια τις Αρχές, όταν συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα για παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER