Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 16:46

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες «βολές» της προέδρου για τον τρόπο που λειτούργησε η ΔΙΑΣ

Γράφτηκε από την
Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες «βολές» της προέδρου για τον τρόπο που λειτούργησε η ΔΙΑΣ

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, πιάσαμε το δράστη, είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα αστυνομικός της ΔΙΑΣ που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας Φύσσα, επιμένοντας πως δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνουν από την πλευρά τους.

Νέες «βολές» για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι αστυνομικοί – μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ που ειδοποιήθηκαν να σπεύσουν στο σημείο, εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κ. Μαρία Λεπενιώτη. Οι νέες παρατηρήσεις της προέδρου ήρθαν κατά τη διάρκεια εξέτασης της αστυνομικού Αγγελικής Λεγάτου, που συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η αστυνομικός επανέλαβε για δεύτερη φορά σήμερα στο δικαστήριο, ότι το βράδυ που ο 34χρονος μουσικός έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά, φοβήθηκε, καθώς όπως είπε τα άτομα που ήταν στο σημείο έμοιαζαν επικίνδυνα. «Ποτέ δεν προτάσσουμε το όπλο και δεν σημαδεύουμε κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο το βράδυ, δεν είχαμε απειλή από όπλο» είπε η μάρτυρας και σημείωσε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Πρόεδρος: Μα, για εκείνη την ώρα σας έχουμε, δεν σας έχουμε για ήρεμες καταστάσεις, το θεωρείτε παράλογο; Τον αστυνομικό τον έχουμε για να μας προστατεύε... Οκτώ αστυνομικοί πήγατε εκεί.

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, ήταν πενήντα άτομα και δεν καταλαβαίνω τώρα αυτή την επίθεση...

Πρόεδρος: Άρα το είχατε δεδομένο...

Μάρτυρας: Πιάσαμε μετά το δράστη…

Η κ. Λεγάτου απαντώντας σε άλλη ερώτηση γιατί και μετά τη δολοφονία δεν προχώρησαν σε συλλήψεις των συμμετεχόντων στην επίθεση, η μάρτυρας ανέφερε: «Κάναμε την κυριότερη σύλληψη, του Γιώργου Ρουπακιά, δεν συλλάβαμε κάποιον άλλον γιατί δεν είδαμε να διαπράττει κάτι... Δεν θα τους πιάναμε επειδή έτρεχαν». Η ίδια εξεταζόμενη στη συνέχεια από συνηγόρους υπεράσπισης ανέφερε κατηγορηματικά: «Κανείς δεν προσπάθησε να εμποδίσει τη σύλληψη Ρουπακιά».

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση

Με αφορμή την τελευταία αυτή αναφορά της αστυνομικού, η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο την κατ' αντιπαράσταση εξέταση της κ. Λεγάτου με τις δύο φοιτήτριες, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, οι οποίες μίλησαν στις καταθέσεις τους για κάποιο πρόσωπο που επιχείρησε να  αποτρέψει τη σύλληψη Ρουπακιά.

Υπεράσπιση: Βλέπετε μια συμπλοκή μεταξύ δύο αντρών... Πηγαίνετε στο σημείο, τραβάτε τον επιτιθέμενο ή τον αμυνόμενο, τον αδύνατο ή τον δυνατό;

Μάρτυρας: Όποιον μπορέσουμε να πιάσουμε πρώτον. Εδώ πήγαμε στον Φύσσα πρώτα, γιατί φαινόταν πιο εξαγριωμένος. Φώναζε κι έβριζε, δεν άκουσα τον Ρουπακιά να λέει κάτι.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER