Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 18:40

Ιερώνυμος: "Η αγάπη προς το παιδί είναι πάνω από όλα"

Γράφτηκε από την

«Αποτελεί υποχρέωσή μας να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και να προσπαθούμε να καλύπτουμε τις δυσκολίες τους, όταν όμως είμαστε μπροστά στα παιδιά λυγίζουμε», τόνισε σήμερα κατά την επίσκεψή του στα Νοσοκομεία Παίδων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η αγάπη προς το παιδί είναι πάνω από όλα».

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μοίρασε χιλιάδες δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται, αλλά και στους συνοδούς τους.

Ο διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος και οι ιερείς νεότητας είχαν μαζέψει από τις ενορίες τους παιχνίδια, γραφική ύλη και εικόνες με σκοπό να προσφέρουν χαρά στα παιδιά που τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Με την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τον αγώνα των ιερέων εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 3.500 δώρα για παιδιά και μεγάλους. Τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, οι διοικητές των νοσοκομείων, γιατροί, διοικητικό προσωπικό, γονείς και παιδιά. «Μας δίνετε δύναμη, κουράγιο και ελπίδα να συνεχίσουμε αυτό το έργο», είπε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η κ. Βαρδινογιάννη η οποία του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την παρουσία του στο νοσοκομείο και του απένειμε τιμητική πλακέτα για τη βοήθεια και τη στήριξή του, ενώ παράλληλα πρόσφερε αναμνηστικό μετάλλιο στα παιδιά των ενοριών που παρευρίσκονταν και βοηθούσαν στη διανομή των δώρων. Ο διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων ευχαρίστησε, από τον πλευρά του τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται και στα τρία Νοσοκομεία Παίδων και τους ευχήθηκε καλή και γρήγορη ανάρρωση και Καλά Χριστούγεννα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ