Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:39

Ποια είναι η εταιρία-μυστήριο από τη Βουλγαρία που πληρώθηκε για τον Παπακωνσταντίνου

Γράφτηκε από την
Ποια είναι η εταιρία-μυστήριο από τη Βουλγαρία που πληρώθηκε για τον Παπακωνσταντίνου

Συνεχίζεται ο θόρυβος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι ο καλλιτέχνης Βασίλης Παπακωνσταντίνου πληρώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης για τη συμμετοχή του στις γιορτές της Παλιάς Πόλης, τον Σεπτέμβριο του 2015, με παραστατικό εταιρείας με βουλγαρικό ΑΦΜ και έδρα τη γειτονική χώρα.

Μεταξύ του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού, Πασχάλη Λύρατζη, και του μάνατζερ του γνωστού καλλιτέχνη υπάρχει διάσταση απόψεων καθώς και οι δύο αρνούνται ότι έχουν συμμετοχή στην εμπλοκή της βουλγαρικής εταιρείας στη συγκεκριμένη συναλλαγή, ενώ δεν έχει απαντηθεί από καμία πλευρά για ποιον λόγο τιμολογήθηκε διπλάσιο ποσό από αυτό που κόστισε η συναυλία.

   Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Χanthipress.gr», η βουλγαρική εταιρεία για την οποία γίνεται λόγος είναι η «Brain Co Southeastern EuropeLtd», έχει έδρα τη Σόφια και εμφανίζεται για πρώτη φορά σε συναλλαγή με δημόσιο φορέα στη χώρα. Τα στοιχεία που υπάρχουν για την εταιρεία συνηγορούν ότι πρόκειται για μια κλασική εταιρεία, από τις πολλές που έχουν ιδρυθεί στη γειτονική χώρα με διαδικασίες εξπρές για να εξυπηρετούν Έλληνες επιχειρηματίες λόγω της ευνοϊκής φορολογίας. Σύμφωνα με το καταστατικό της, η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και καταχωρίστηκε στο Βουλγαρικό Επιμελητήριο, τον Ιανουάριο του 2015.

   Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Σόφια, συμπίπτει με την έδρα, τον όροφο και το γραφείο, που στεγάζεται η εταιρεία «UNION BALKANS BUSINESS», η οποία ασχολείται με την ίδρυση και τη διοικητική και λογιστική υποστήριξη ελληνικών εταιρειών στη Βουλγαρία. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Βrain Co Southeastern EuropeLtd» είναι δύο βουλγαρικά λέβα, ενώ ιδιοκτήτης και διαχειριστής εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου.

   Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για πρώην εκδότη περιοδικών αυτοκινήτου, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται ιδιοκτήτης εταιρείας συμβούλων με έδρα τη Ν. Ερυθραία.

   Το καταστατικό της εταιρείας εμφανίζει αρκετές δραστηριότητες, από συμβουλευτικές υπηρεσίες και δημόσιες σχέσεις έως μελέτες διακόσμησης, οικοδομικά υλικά ή ηλεκτρικά είδη, αλλά όχι δραστηριότητες διοργάνωσης συναυλιών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

   Εν τω μεταξύ, με σημερινή του ανακοίνωση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Νίκος Ανταμπούφης, ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση του Δήμου Ξάνθης για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, απευθύνοντας ερωτήματα που σχετίζονται με την καθυστέρηση ανάρτησης του συγκεκριμένου τιμολογίου στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για τρεις μήνες (αναρτήθηκε στις 17-12-2015), για το γεγονός ότι, σύμφωνα με δήλωση του καλλιτέχνη, ο ίδιος εισέπραξε ένα ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που τιμολογήθηκε άγγιζε τα 16.500 ευρώ.

   Ο κ. Ανταμπούφης υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι «εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στην ηθική ή νομική του διάσταση, όπως ο κ. δήμαρχος και μέρος της αντιπολίτευσης δηλώνουν, αλλά αποκαλύπτει ευθέως τις καιροσκοπικές αντιλήψεις και πρακτικές στις οποίες καταφεύγει ο Δήμος Ξάνθης αδιαφορώντας για το μήνυμα που στέλνει, τις πρακτικές που εξασκεί και το γενικότερο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πατρίδας μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER