Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 20:34

Στους 35 οι νεκροί πρόσφυγες, από το ναυάγιο στην Καλόλιμνο

Γράφτηκε από την
Στους 35 οι νεκροί πρόσφυγες, από το ναυάγιο στην Καλόλιμνο

Στους 35 ανήλθαν οι νεκροί από το ναυάγιο ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλολίμνου, καθώς το απόγευμα ανασύρθηκε η σορός μίας γυναίκας ακόμη.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα (22 άνδρες και 4 γυναίκες) και έχουν περισυλλεγεί 35 σοροί (17 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά).

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ενώ πενταμελές κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού έχει ήδη φτάσει στην Κάλυμνο με ελικόπτερο που διετέθη από το ΓΕΕΘΑ και θα μεταβεί στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού περαιτέρω αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος που ναυάγησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να έχει βυθιστεί σε βάθος πολλών μέτρων, κάτι που καθιστά δύσκολες τις έρευνες των λιμενικών στο σημείο και στο να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι που πιθανόν να υπάρχουν σε αυτό. Οι ίδιοι διασωθέντες δεν μπορούν να διευκρινίσουν πόσα άτομα επέβαιναν σε αυτό και αν υπήρχαν άτομα μέσα στο αμπάρι.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τις αρμόδιες κυβερνητικές δομές προκειμένου σταθμιστεί η ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον.

Με εντολή του Αρχηγού του σώματος Αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου, ο συντονισμός της επιχείρησης στην Καλόλιμνο έχει ανατεθεί στον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Αρχιπλοίαρχο Ιωάννη Αργυρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER