Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 09:20

Η Ρωσία στην 81η ΔΕΘ

Γράφτηκε από την
Η Ρωσία στην 81η ΔΕΘ

Συμφωνίες σε διάφορους τομείς θα υπογραφούν στη διάρκεια του ελληνορωσικού φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπως ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.

"Θα έχουμε ένα τριήμερο ελληνορωσικό φόρουμ στο πλαίσιο της Έκθεσης και τη δεύτερη μέρα θα υπογραφούν συμφωνίες σε διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, στον τομέα της παραγωγής φαρμάκων, στον τουρισμό, καθώς και μεταξύ των επιμελητηρίων των δύο χωρών" ανέφερε ο κ. Ποπόφ.

Η Ρωσία, η οποία είναι και η τιμώμενη χώρα στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα είναι παρούσα στο περίπτερο 16, με περίπου 40 επιχειρήσεις -κρατικές και ιδιωτικές- που καλύπτουν διάφορους κλάδους της οικονομίας, από τον τουρισμό έως την ενέργεια, αλλά και με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόξενο.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, ο κ. Ποπόφ επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια "ανοίγματος" και άλλους τομείς πέραν των βασικών πυλώνων (τουρισμός και ενέργεια), όπως η βιομηχανία και η τεχνολογία. "Πιστεύω ότι η Ελλάδα, με το επιστημονικό προσωπικό της, μπορεί να παίξει έναν θετικό ρόλο σ' αυτόν τον τομέα" τόνισε ο κ. Ποπόφ.

Πολύ ασφαλής και ευνοϊκός προορισμός η Ελλάδα για τους Ρώσους

Για την προτίμηση που δείχνουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, ο κ. Ποπόφ εξήγησε πως "εμείς βλέπουμε ως κράτος την Ελλάδα ως προορισμό πολύ ασφαλή και ευνοϊκό, αφού οι άνθρωποί μας αισθάνονται καλά καθώς βρίσκονται σ' ένα ομόδοξο φιλικό περιβάλλον και δεν είναι και τόσο μακριά- μόλις τρεις ώρες από Μόσχα".

Από τη ρωσική πλευρά, κύριο μέλημα είναι, όπως ανέφερε ο κ. Ποπόφ, "να αυξηθεί η ροή των τουριστών προς τη Ρωσία".

Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ρώσους που "ψηφίζουν" Ελλάδα για τις διακοπές τους είναι τα ελληνικά νησιά και η Χαλκιδική, η ανάδειξη της οποίας σε βασικό προορισμό, όπως εξήγησε ο Ρώσος πρόξενος, "άρχισε δειλά δειλά από τη δεκαετία του '90, με την ενεργοποίηση ορισμένων τουριστικών γραφείων, που στελεχώνονται με ρωσόφωνους παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER