Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 16:44

Aναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της Μαρινόπουλος

Γράφτηκε από την

Για τις 14 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106Β, μετά από αίτημα που κατέθεσαν εκπρόσωποι της αλυσίδας. 

Οι νομικοί σύμβουλοι της Μαρινόπουλος ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες παράταση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να παρουσιαστεί το τελικό κείμενο για το σχέδιο εξυγίανσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό κείμενο εξυγίανσης θα περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση των δανείων της Σκλαβενίτης. Πρόκειται για δάνεια συνολικού ύψους 55,8 εκατ. ευρώ με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2018.

Επίσης όπως έγινε γνωστό κανένας ακόμη προμηθευτής δεν έχει λάβει γνώση του σχεδίου εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθώς δεν το έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο insider.

To νέο σχέδιο, εκτιμάται ότι θα προβλέπει κούρεμα των οφειλών προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος κατά 50%, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής (δεν θα εξαιρεθούν οι οφειλές μέχρι 100.000 ευρώ).

Nα σημειωθεί ότι η νέα εταιρεία που δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης (μετά την απόκτηση του Μαρινόπουλου) θα φορτωθεί με δάνεια ύψους 810 εκατ. ευρώ στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα νέα τραπεζικά δάνεια ύψους 370 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την χρηματοδότηση της.

Aναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της Μαρινόπουλος

Το τελικό σχέδιο εξυγίανσης, αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου και εκεί θα γίνει προσπάθεια για να επιτευχθεί η συναίνεση του 60% των πιστωτών προκειμένου αυτό να εγκριθεί.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των χρεών του Ομίλου Μαρινόπουλος, των θεμάτων εισοδήματος και ΦΠΑ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό θα συμβεί εφόσον οριστικοποιηθούν σε νομικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο οι εξελίξεις στην υπόθεση.

«Αναμένουμε για να δούμε πώς θα διασφαλιστεί η συμφωνία ανάμεσα στις επιχειρήσεις ώστε να φέρουμε κατόπιν διάταξη για το πώς θα αντιμετωπίσουμε και τα θέματα και του ΦΠΑ και του εισοδήματος και των χρεών της εταιρείας Μαρινόπουλος και προς το Δημόσιο και προς τις προμηθεύτριες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Θα δώσουμε την καλύτερη λύση», δεσμεύτηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Στύλιου, ο αν. υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως κριτήριο της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η εξασφάλιση των προμηθευτών της επιχείρησης και η εν συνόλω διευθέτηση του ζητήματος ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά. Προσέθεσε πως ειδικώς για τους προμηθευτές, δίδεται η δυνατότητα από ένα όριο και κάτω θα πληρωθούν αυτά που τους οφείλει η επιχείρηση και από ένα όριο και πάνω να πληρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό των χρεών.

Πηγή: www.insider.gr